Upoznajte Martina Mitrovića – novog Ivana Rakitića? Ovaj je dečko budućnost zadarskog nogometa

Otac Jure Mitrović bio je, baš poput njega, nogometaš. Igrao je za NK Zadar, a životni put odveo ga je u Švicarsku. Tamo se, u Zurichu, rodio Martin. Danas je to desetogodišnji dječak kojeg su švicarski stručnjaci već označili kao ekstra talentiranog igrača.

Obitelj je ljetne praznike provela u Raštanima iz kojih je Martin svako jutro u 7:30 sati, točan kao švicarski sat, dolazio na treninge natjecateljske skupine atletičarki i atletičara AK Alojzije Stepinac u Zadru. Kondicijska priprema mu je, kaže, jako važna.

“Odradio sam dio planiranih treninga, stekao nova iskustva i znanja koja će mi koristiti u daljnjem bavljenju nogometom. Uz sve to stekao sam i nove prijatelje”, kazuje Martin kojem je najveći sportski uzor Ivan Rakitić.

“I on je poput mene rođen u Švicarskoj, a proslavio je Hrvatsku. Volio bih da i meni to uspije.”, otkriva svoje planove mladi nogometaš.

Oca Juru veseli činjenica da Martin ima volju za radom.

“Njemu ništa nije problem. Ima veliki osjećaj pripadnosti Hrvatskoj, navijač je Hajduka i sve ga to vuče korijenima. Sigurno ćemo se vraćati svake godine i raditi na njegovoj pripremi pod paskom trenera Slobodana Miolovića. U Švicarskoj ima sjajne uvjete, no i ovo što smo vidjeli na Višnjiku je izvanredno”, pohvalio je svoje Zadrane Jure Mitrović.

Treninzima na Višnjiku prisustvovala je i Martinova sestra Lucija, 16-godišnja atletičarka, preponašica na 100 i sprinterica na 100 i 200 metar, koja je u svom klubu u Zurichu dogurala do napredne grupe.

Za kraj radnih ljetnih praznika obitelj Mitrović se od svojih prijatelja iz AK Alojzije Stepinac oprostila tortom koju je prema švicarskoj recepturi pripremila mama Danijela.

Tko zna možda će u godinama koje dolaze Zadrani pripremati torte i slavlja za sportske uspjehe Martina i Lucije pod hrvatskim barjakom…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...