Uz hitove Franka Sinatre, Elle Fitzgerald i Louisa Armstronga, Davor Pekota i Ivana Kindl vratili Zadrane u neka daleka vremena

Vječne pjesme još jednom zaživjele na koncertu Tribute to Swing

“Start spreading the news, I’m leaving today” najavio je sinoć Davor Pekota, izvodeći bis na još jednom uspješnom izdanju koncerta Tribute to Swing, održanog sinoć, u subotu 27. kolovoza na zadarskom Forumu u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra.

Ovaj hit Franka Sinatre, kao i druge pjesme velikana i velikanki svjetske  glazbe 20. stoljeća, vratili su Zadrane i sve druge posjetitelje koncerta u vrijeme velikih orkestara i vječnih pjesama, koje ne gube na svojoj svježini, iako su neke napisane prije gotovo jednog stoljeća.

Za izvođenje evergreena poput “Fly Me to the Moon”, kojom je koncert otvoren, ili “Cheek to cheek” koju su do razine vječne pjesme podigli Ella Fitzgerald i Louis Armstrong, osim kvalitete potrebno je veliko iskustvo na sceni.

Njega su zorno demonstrirali Davor Pekota, zatim pjevačica Ivana Kindl, koja je graciozno prošla kroz repertoar u kojem se najbolje osjeća, Pekotin kolega iz Foruma Rikardo Perković na gitari, te vrsni glazbenici Oliver Ereš (saksofon), Marko Petrović (klavir), Adriano Bernobić (bubanj) i Josip Marcelić (kontrabas).

Dok je Kindl pokazala sposobnost interpretacije pjesama različitih izvođačica, pa je u jednom trenutku bila Peggy Lee, u drugom Nina Simone, u trećem Shirley Bassey, Pekota je nizao hitove Franka Sinatre, najzastupljenijeg izvođača ove večeri.

Bilo je tu i  probranih hitova domaćih autora poput Drage Diklića i Jimmyja Stanića, a posebna posveta otišla je nenadmašnom Oliveru Dragojeviću, izvedbom Picaferaja i Nocturna.

Završnica koncerta protekla je ipak u posveti Sinatri – pjesmu “Lady is a Tramp” slijedio je izvrstan duet “Something Stupid”, da bi večer bila okončana uz već spomenutu “New York, New York”.

Publika je, naravno, sve pjesme ispratila velikim pljeskom, ispisujući time pozivnicu za novi Tribute to Swing već sljedećeg ljeta na Forumu.

Ovdje možete pogledati galeriju ovog događaja…

Tribute to Swing na zadarskom Forumu (27.08.2022.)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...