Uzalud čistite WC školjku ako radite ove dvije česte pogreške

Iako će mnogi reći da je WC školjka najprljavija, brojna su istraživanja pokazala da su često druge površine u domu veća prijetnja ljudskom zdravlju jer na jer na njih obraćamo manje pozornosti pa se lakše razviju bakterije nego na školjki koja se redovito čisti.

To su na primjer kuhinjske daske za rezanje, kvake, kuhinjske spužve i slično, dok WC školjku mnogi redovito čiste kako bi osigurali visok stupanj higijenskih uvjeta u toaletu. No, čak i ako čistite WC školjku svaki dan, uzalud je ako nakon nužde puštate vodu, a pri tome ne spuštate poklopac, što je velika pogreška.

Naime brojna su istraživanja pokazala kad se pušta voda iz kotlića zbog jakog pritiska kapljice mogu “poletjeti” i do pet metra visine u zrak ili okolinu. To svakako želite izbjeći ako ne želite širenje bakterija.

Druga je najčešća pogreška ne ostavljati četku za čišćenje WC školjke da se osuši nakon uporabe nego je mokru vraćati u posudu. Time se naime stvara savršena podloga bakterijama da se razmnože u velikom broju, a pri idućoj uporabi četke ćete ih “razmazati” po unutrašnjosti WC školjke. Nakon toga ako pustite vodu, a ne spustite poklopac, opet će kapljice vode s bakterijama letjeti svuda okolo, prenosi Večernji.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...