Večeras pogledajte dobitnika Oscara i BAFT-e u Kino zoni, stiže drama “Belfast”

Kolovoz u Kino Zoni započinjemo dobitnikom Oscara za scenarij, iznimnom autobiografskom dramom o odrastanju u zori oružanog sukoba katolika i protestanata, svestranog glumca i redatelja Kennetha Branagha – „Belfast“!

Ljeto 1969., devetogodišnjak Buddy odrasta u radničkoj obitelji u sjevernom Belfastu. Dane provodi na ulici, u kojoj živi i sva njegova dalja rodbina, igrajući se s prijateljima. Buddy je sretan, zdrav i siguran. No, sve se mijenja kad započnu sjevernoirski sukobi, a Buddy bijeg od novonastale turbulentne stvarnosti pronalazi u filmovima, glazbi i stripovima. Buddyjeva skromna obitelj ne želi birati strane jer su za njih svi ljudi jednaki, no ulica ne misli isto, a tu su i nagomilani dugovi koji ih tjeraju na odluku da li ostati ili napustiti voljeni Belfast?

U glavnim ulogama, uz maestralnog 10-godišnjeg Jude Hilla, nalaze se etablirani Jamie Dornan, Ciarán Hinds i Caitriona Balfe te nenadmašna „dame“ Judie Dench!

Za izvanredan filmski ep o vlastitom djetinjstvu u predratnom Belfastu, Kenneth Branagh, uz već spomenuti Oscar za scenarij, između ostalog nagrađen je BAFT-om za najbolji film i Zlatnim globusom za scenarij.

Istraživanje Belfasta iz Branaghanovog djetinstva započinjemo ovog utorka (iznimno umjesto već standardne srijede), 02. kolovoza u 21. h!

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...