Vezao brod na njegovo mjesto, no umjesto na nož, odgovorio mu pristojno; Pogledajte komunikaciju u paškoj luci…

Priznajte da bi vi reagirali uz popriličnu dozu gnjeva, bijesa, ljutnje… dakle, dalmatinskog temperamenta da netko svoj brod veže na vaše mjesto.

To je zato što nam je tako nešto u naravi, nije to za stidjeti se. Ipak smo Dalmatinci. I k tome još, u slučaju s Paga – boduli.

Komunikacija koju vam donosimo odvila se sasvim pristojno i džentlmenski, štoviše, na starinski način – pisanim porukama.

Prvo je upozorenje, nazovimo ga tako, a zapravo je riječ o pristojnoj poruci, ostavio vlasnik veza na čije je mjesto nepoznati vlasnik privezao svoj brod.

Molim da HITNO maknete čamac. Ovo NIJE slobodno mjesto, napisao je vlasnik veza.

Već se tu vidi doza lijepih manira, pa je u tom tonu, stigao i odgovor. Dakako, opet, u pisanom obliku.

Naime, vlasnik privezane brodice pristojno mu je odgovorio na papiriću kojeg je zalijepio na svoj brod.

Na njemu stoji:

Priveza sam čamac na vaš vez radi lošeg vremena! U jutro se maknem! Mob 099…., stoji u pristojnom odgovoru.

Kako je završila ova bodulska ćakula možemo samo nagađati, no s obzirom na to da je nevrijeme na našem području trajalo kratko, vjerujemo da je i sam ishod, okončan – kulturno.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...