Više od 10 tisuća rasplesanih gostiju na ovogodišnjem Zadar Sunset Festivalu

Drugo izdanje Zadar Sunset Festivala okupilo je više od deset tisuća rasplesanih gostiju u četiri festivalska dana. Poseban plesni podij tik do Pozdrava Suncu pružio je jedinstvenu mogućnost gostima da uživaju u zalasku Sunca, a uz to plešu uz DJ zvijezde i najnovije svjetske glazbene hitove. Festival se pokazao kao izvrsna dodatna turistička ponuda Grada Zadra koja je ujedno i velika reklama s obzirom da su ulaznice za Festival kupljene u čak 42 zemlje svijeta.

Ovogodišnje četverodnevno izdanje Festivala obogatilo je turističku i zabavnu ponudu Zadra. Putem festivalskih, ali i društvenih mreža samih izvođača slika iza Zadra putuje svijetom. Zahvaljujemo na strpljenju stanovnicima i gostima Zadra koji su imali nešto bučnije noći. Upravo zbog toga, ali i kontinuiteta održavanja festivala, razmatramo drugačije rješenje za iduću godinu. Glavni event bi se i dalje održavao na istoj lokaciji, dok bi se nastavak programa u sitnim noćnim satima organizirano premjestio na drugu atraktivnu poziciju, izjavio je direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka.

Na Zadar Sunset Festivalu nastupile su brojne DJ zvijezde. Pravu čaroliju ljetnih partija donio je jedan od najpopularnijih španjolskih DJ-a Dennis Cruz koji je spektakularnim vatrometom i vrhunskom glazbom na zadarskom Pozdravu suncu otvorio prvu festivalsku večer. Redali su se nastupi britanskog DJ-a i producenta Pawse, a druge večeri bili su tu i domaći DJ-i Ivan Mastermix i Mony. Nastup atraktivne Nizozemke Cheline Manuhutu bio je posebno emotivan za sve posjetitelje.  Treću su večer uz nju nastupili Eli Brown te domaći Aldo Morro i Yakka.

Zadnja Festivalska večer bila je i najenergičnija. Jedan od najcjenjenijih izvođača underground glazbe, britanski DJ i producent Richy Ahmed rasplesao je tisuće mladih, a po završetku seta obećao je da će se vratiti u Zadar. Uz njega su nastupili i Archie Hamilton te Groove Masters i Nick Jelly.

Festival je i ove godine pokazao koliko je Zadru nedostajao jak Festival koji će u Grad privući brojne goste, ali i domaćim ljudima dati urbani sadržaj uz koji će se zabaviti. Snimke eventa vidjelo je više od 50 milijuna ljudi, što je itekako važan podatak za promociju grada, izjavio je Drago Vukelić iz BSH Events, dok je Šime Perković iz zadarskog Selected Croatia dodao:

Drago nam je da je ovaj Festival izvrsna platforma za domaće DJ snage da imaju prilike svirati na ovakvoj produkciji I pred ovoliko ljudi te učiti o svjetskih DJ zvijezda!

Uz samu Festivalski pozornicu, gosti su posljednjih dana uživali i u partijima na brodu te after partijima u klubu Opera. Zadar Sunset Festival odmah po završetku ovogodišnjeg kreće u pripremu trećeg izdanja 2023. godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...