Žena oboljela od raka pluća koji se proširio, a liječnici ju poslali kući sa sirupom za kašalj

Ženi u Velikoj Britaniji dijagnosticiran je smrtonosan rak pluća nakon što se mjesecima borila s disanjem i iskašljavala sluz.

Alix Burnard, voditeljica prodaje iz Newburyja u Engleskoj, poslana je kući sa sirupom za kašalj i bez dijagnoze prvih nekoliko puta kada je kontaktirala svog liječnika.

Rekla je da se počela osjećati loše u ožujku 2021., ali je više puta bila negativna na covid. Kašalj nije prolazio, a razvila je oticanje oko vrata i limfnih čvorova, pa joj je liječnik propisao antibiotike i preporučio pretrage. Nisu je htjeli primiti u ordinaciju “zbog covid-a”, rekla je, prenosi N1.

Simptomi su joj se pogoršali tijekom proljeća.

“Borila sam se s disanjem i nisam mogla govoriti bez da ostanem bez zraka”, rekla je.

Kad ju je liječnik konačno primio, poslali su je ravno u hitnu službu i testirali na tuberkulozu. Test je bio negativan.

Prilikom sljedećeg posjeta bolnici, Burnard je dobila CT koji je otkrio nešto “zlokobnije” u njezinim plućima.

Neizlječivi rak

Nakon CT-a, liječnici su počeli drugačije razgovarati s njom. Primili su je u bolnicu i rekli joj da ima rak, ali nisu znali koje vrste.

U isto vrijeme, Burnard je patila od upale pluća. Liječnici su joj davali infuziju s antibioticima.

Rekla je da je poslana kući iz bolnice na dva tjedna između početnih skeniranja i službene dijagnoze.

“U ta dva tjedna stvari su postale jako, jako loše”, rekla je Burnard.

“Stalno sam spavala i bila sam toliko slaba da nisam mogla stajati. Dečko me morao nositi uz stepenice jer mi je to bilo preteško.”

Kad se vratila u bolnicu, rečeno joj je da ima adenokarcinom. Rak se pojavio u plućima i proširio se na jetru, limfne čvorove, rame, kralježnicu i zdjelicu. Liječnici su joj rekli da je rak neizlječiv.

“Srce mi je bilo slomljeno zbog vijesti”, rekla je Burnard. “Sjećam se da sam rekla prijateljici da ću jednog dana vjerojatno umrijeti od ove bolesti.”

“Mislim da je jasno da svatko može dobiti rak pluća, a ako imate kašalj koji ne prestaje, nemojte ga ignorirati”, rekla je.

“Razgovarajte sa svojim liječnikom i provjerite ga, to bi vam moglo spasiti život”, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...