25-godišnjak u istražnom zatvoru; U Zadru i Šibeniku upao u automat klubove, radnice mu predale preko 40 tisuća kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjena dva kaznena djela razbojništva.

“Okrivljenog 25-godišnjaka se tereti da je 13. srpnja 2022. oko 3:00 sata u Zadru, a potom oko 5:30 sati istoga dana u Šibeniku, u neubrojivom stanju zbog kojeg nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima, u jednom automat klubu uz prijetnju pištoljem zatražio od djelatnice da mu preda novac što je ona u strahu i učinila te mu predala iznos od 7.970,00 kuna. Tereti ga se da je neposredno potom otišao u Šibenik i ušao u jedan automat klub te zaprijetio djelatnici da mu preda novac što je ona i napravila odnosno predala mu iznos od 34.362,00 kuna. Okrivljenika se tereti da je 28/29. ožujka 2022., od 21:00 do 07:00 sati u Pagu, u opisanom neubrojivom stanju, s ciljem da se domogne tuđih predmeta ušao u plastični brod, koji je bio vezan na vezu uz novu rivu, i nasilno otvorio drvena dvokrilna vrata kabine, a potom iz broda uzeo jedan tablet te ribarsku i brodsku opremu u ukupnoj vrijednosti od oko 3.000,00 kuna”, stoji u optužnici.

Budući da postoji opasnost da bi okrivljenik mogao ponoviti kazneno djelo, a s obzirom na njegovu neubrojivost, državno odvjetništvo je predložilo daljnje produljenje istražnog zatvora te se očekuje odluka optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...