Appleova premium opcija s novog iPhonea “dinamični otok” sada dostupan i na Androidu

Dodatak novim iPhoneima 14 Pro u obliku “dinamičnog otoka”, odnosno crne “fleke” koja pokriva područje prednje kamere i može mijenjati oblik i funkciju, vjerojatno je detalj o kojem se najviše govori nakon predstavljanja posljednje generacije Appleovog mobitela.

Dynamic Island, kako su u Appleu nazvali svoj dizajnirani dodatak rupi na zaslonu, prilično je inovativan i zanimljiv način kako ne samo sakriti otvor za prednju kameru i Face ID, već od njega stvoriti i nešto korisno.

Posuđeno iz iOS-a

Sasvim očekivano, developeri s Android strane mobilnog spektra već su se primili posla i prenijeli ovu inovaciju i na taj operacijski sustav. Mobilna aplikacija dynamicSpot, dostupna na Google Playu, nudi upravo to: dodatak Appleove funkcionalnosti na uređaje ostalih proizvođača.

Otvor na zaslonu, kakav imaju mnogi Androidi, sada se može pretvoriti u interaktivni otok za multitasking, prikazivati notifikacije ili razne druge informacije.

Nakon instalacije, crni će otok prekriti kameru mobitela, a moguće ga je i proizvoljno smjestiti negdje drugdje, kako korisniku odgovara.

Dodatak omogućava i ponešto personalizacije, odabir notifikacija koje će se tamo prikazivati i slično, a onima koji se odluče platiti 5 dolara za premium verziju tih će opcija biti ponuđeno još više.

Autori kažu da je aplikacija još u beta verziji, pa možda neće funkcionirati savršeno na svim uređajima ili neće podržavati notifikacije baš svih aplikacija – no, očito im je bilo bitno biti prvi koji će kopirati Apple i donijeti Dynamic Island na Android, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...