Burčul zatražio smjenu Vučetića, on mu odgovorio: “Ovo je Zadar, pustimo psihoanalizu iz Galovca”

Nastavak u petak prekinute sjednice Gradskog vijeća počeo je danas u 8 ujutro. No, vrlo brzo zatražena je stanka.

Damir Burčul, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a objasnio je zašto.

Trebali smo se dogovoriti nešto u svezi zadnje sjednice i izjava predsjednika Gradskog vijeća u medijima koje su stvarno neprimjerene, oštre, bezobrazne… Prvo, izjavio je kako bi vijećnika, moju malenkost izbacio zajedno sa sjedalicom vani. Koristio je izraze brnjica, govorio da lajem. Čovjek je izbacio gradonačelnika iz vijećnice, što se u povijesti Vijeća nije dogodilo. Naš je zaključak da vi jednostavno ne možete voditi Gradsko vijeće, pred nama su važni projekti za ovaj grad u kojima bismo svi zajedno trebali sudjelovati. Dosta je vaše samovolje u ovom Gradskom vijeću. To ovako više ne ide. Hvalite se time da ste potjerali gradonačelnika, a dragi moj, on je legitimno izabran od građana. Potukao vas je na izborima, a Enio Meštrović vas je doveo na ovo mjesto s dobrim namjerama, da budete neka protuteža. Vi ste to zloupotrijebili zbog sebičnosti i egoizma koji ključa u vama. Mrzite HDZ, njegove vijećnike, sve građane i građanske koji su glasali za HDZ. mržnja i podjela među ljudima vaš je moto, a navodno ste i teolog, zar ne? Ne dozvoliti vijećnicima da iznesu svoje stavove, kršenje je temeljnih prava čovjeka. pokazujete diktatorsku, autokratsku narav. Nije sramota priznati ‘ja ovo ne mogu voditi, nađite nekog drugog’, kazao je Burčul zatraživši da se Vučetić ukloni s funkcije predsjednika Gradskog vijeća.

Marko Vučetić odgovorio mu je kratko.

Ovdje imamo primjer političke psihoanalize iz Galovaca. A mi, budući da se nalazimo u Zadru, napuštamo galovačku misliteljsku školu i nastavljamo tamo gdje smo stali. A u onom trenutku kada izgubim povjerenje onih koji su glasovali za mene, sam ću dati ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća, kazao je.

Upitao je tada Enija Meštrovića, Antu Rubešu i Danijela Radeta ima li i dalje povjerenje klubova stranaka koje zastupaju, na što su mu odgovorili da ima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...