CRO RACE Dolazak najavio i pobjednik Tour de Francea, druga etapa cilj ima u Zadru

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea.

Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu dvadeset timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale.

Natječu se velika imena profesionalnog biciklizma CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma.

Najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih.

Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Dolazak na CRO Race najavio je i ovogodišnji pobjednik Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard, koji nastupa za Jumbo Vismu.

Još od svog prvog izdanja biciklistička utrka CRO Race izlazi izvan okvira sportskog natjecanja, a važan je dio priče i vizije ovog događanja i promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma.

S obzirom na doseg koji CRO Race ima, a govorimo o više od 200.000 posjetitelja, od čega je 25.000 stranaca te o tome kako se utrka uživo prenosi u preko 130 zemalja svijeta, posve je jasno zašto zaslužuje titulu globalnog ambasadora Hrvatske.

Razlog je to zašto su i ove godine brojni destinacijski partneri prepoznali vrijednost utrke za svoje područje i odlučili ugostiti ovo jedinstveno događanje. Već tradicionalno CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u Ludbregu. Druga etapa počinje u pitoresknom Otočcu s ciljem u Zadru. Uzbudljiva staza čeka nas i trećeg dana utrke, a vozit će se od Sinja do Primoštena.

Natjecanje se nastavlja četvrtom etapom od Biograda na Moru do Crikvenice, a u petoj će biciklisti savladavati uspone od Opatije do Labina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...