Denis Karlović: “KK Zadar bi svoje obveze prema Višnjiku mogao vraćati obročno. Rasprodan je koncert Dina Merlina!”

Nakon gradonačelnika Zadra Branka Dukića, zamolili smo i direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića da nam pobliže objasni kako stoje stvari između KK Zadar i samog Višnjika.

Zadrani žele da se utakmice KK Zadar igraju u Krešinom domu, veći je komfor. Dvorana Jazine to svakako nema, a nema niti minimalne uvjete za igranje i treniranje?

Želja je svih nas da KK Zadar trenira i igra u vrhunskim uvjetima, ali moramo sjesti za stol i pronaći rješenje koje je najbolje i za ŠC Višnjik i za KK Zadar. S obzirom da imamo istog vlasnika, Grad Zadar, optimist sam po tom pitanju.

Koliki je ukupni dug KK Zadar prema ŠC Višnjik?

Dug iznosi oko 12 milijuna kuna, bio je i veći, ali je izgradnjom vrtića smanjen. Mišljenja sam da možemo pronaći soluciju u suradnji s Gradom Zadrom kako bi se taj dug riješio. Klubu ne možemo oprostiti dug, jer rješenje mora biti u skladu sa zakonom, ŠC Višnjik je d.o.o., odnosno trgovačko društvo, i kao takvo ne može opraštati dugove! Može se pronaći nekakvo rješenje iza kojeg stoji vlasnik ŠC Višnjik, a to je Grad Zadar.

Dobro, koje je to rješenje?

Rješenje je da se dug vraća obročno sukladno mogućnostima KK Zadar, naravno, uz dogovor s vlasnikom kluba. U tom smislu su i vođeni pregovori i sa Nadzornim odborom KK Zadar, kao i s pročelnikom za financije Grada Zadra. Istaknuo bih, kako Grad Zadar stoji i iza ŠC Višnjik, ali i iza kluba. Zadar je grad košarke i zbog toga treba pomoći KK Zadar, klub treba igrati u svjetskim uvjetima kakvi postoje u ŠC Višnjik!

Uskoro će ŠC Višnjik biti domaćin koncertu Dina Merlina?

Tako je, koncert je u subotu 15. listopada u 20.30 sati i dvorana Krešimir Ćosić je rasprodana! Planulo je nešto manje od 9 tisuća ulaznica, ali sljedećih dana odlučit ćemo hoćemo li pustiti dodatni broj ulaznica u prodaju.

Zašto ste se odlučili baš za koncert Merlina?

Mi radimo analize vezano za koncerte u našoj glavnoj dvorani, i točno znamo tko od pjevača može napuniti dvoranu. U pregovorima smo s još izvođača koji mogu ispuniti dvoranu Krešimir Ćosić, i to s preko 7 tisuća posjetitelja!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...