DHMZ za četvrtak izdao narančasta i žuta upozorenja: “Moguće poplave, budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu”

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra narančasto upozorenje za dijelove Hrvatske. U riječkoj i gospićkoj regiji očekuju se obilne kiše, grmljavinsko nevrijeme, a moguće su i poplave.

– Očekuju se ponegdje obilnije kiše s količinom oborine 70-100 mm. Moguć je prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu”, upozoravaju iz DHMZ-a.

Za ostatak zemlje za sutra je na snazi žuto upozorenje. Moguća su grmljavinska nevremena i obilna kiša.

Ovo je prognoza DHMZ-a za sutra:

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu i uz njega može biti obilne kiše. Najmanje oborine te česta sunčana razdoblja očekuju se na istoku zemlje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a u sjeverozapadnim područjima okrenut će na sjeverni.

Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najniža temperatura na kopnu od 9 do 14, na Jadranu od 14 na sjevernom do 20°C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, no u središnjim i gorskim predjelima niža, između 15 i 20°C, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...