Dražen Slavica: “Očekivao sam da će me bar netko pozvati i ispričati se”

Od Kornatske tragedije, u kojoj su poginula dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a samo jedan je preživio, prošlo je punih 15 godina.

HRT je nedavno emitirao dokumentarni film Arsena Oremovića Kornatska nesreća – Potraga za istinom, koji donosi kompletnu anamnezu kobnog događaja i daje potpun uvid u dokumentaciju i argumente svih sudionika istrage.

Tragedija je dobila i sudski epilog. Vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica oslobođen je odgovornosti za stradanje vatrogasaca. Na dan kada je uhićen njegov je život stao, govori Slavica u dokumentarcu. “Propusta je bilo, samo je pitanje jesu li oni u uzročnoj vezi s tragedijom. Slavica se našao kao Pedro koji će odgovarati za sve”, ističe njegov odvjetnik.

Nakon što je Vrhovni sud potvrdio drugu oslobađajuću presudu, Slavica tuži državu.

“Očekivao sam da će me bar netko pozvati i ispričati se. Iz vatrogasnog sustava nitko nikad, pa ni danas. Tamo sam smetnja”, rekao je Slavica.

“Moram reći da je jadan sustav koji se odrekne svog zapovjednika, a ja sam dokazao da sam zapovjednik koji je bio na mjestu, koji je radio zakonito, iako je tragedija prestrašna… Danas sam u administraciji, više-manje skupljam dane za mirovinu, ali ja se ne dam i gotovo, tražim svoje i gotovo”, ustvrdio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...