eKARTON u zadarskoj bolnici! Na jednom mjestu specijalistički nalazi, otpusna pisma, podaci obiteljske medicine…

Ministarstvo zdravstva je 13. srpnja 2022. pokrenulo projekt „Popularizacije eKartona na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite“, s ciljem da se korištenje nacionalnog sustava eKartona podigne na punu razinu u svim bolničkom zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske.

Projekt je uspješno pilotiran u tri bolnice nakon kojih se nastavlja implementacija, a prva bolnica nakon uspješnog pilot projekta je upravo Opća bolnica Zadar nakon koje će i ostale bolnice implementirati isti ovisno o tehničko-organizacijskim mogućnostima svih dionika implementacije.

U sklopu projekta operativni timovi informatičke tvrtke IN2 grupe su u suradnji sa osobljem Odjela za informatičke poslove Opće bolnice Zadar ostvarili tehničke preduvjete implementacije projekta eKarton. Dana 21. rujna 2022. održana je edukacija liječnika OB Zadar te je eKarton doživio svoju produkciju.

Cilj provođenja ovog projekta, te osiguranje pristupa do podataka eKartona, je ostvariti dodatnu poveznicu između svih dionika zdravstvenog sustava i njihovih medicinskih dokumenata i podataka (obiteljske medicine – izvještaji s posjete s medicinskim podacima primarne medicine; ljekarni – aktivne terapije; primarnih laboratorija – laboratorijski nalazi; bolnica – specijalistički nalazi i otpusna pisma), podizanje kvalitete rada Ustanove kroz olakšan i brži rad liječnika te posljedično pružanje brže i kvalitetnije zdravstvene usluge pacijentima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...