Eksperimentalna glazba; U Kneževoj palači nastupa međunarodni ansambl za suvremenu glazbu Synchronos

Kao uvod u novu koncertnu sezonu, u petak, 23. rujna s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači nastupa međunarodni ansambl za suvremenu glazbu Synchronos.

Osnovan je 2019. godine sa sjedištem u Zagrebu, a čine ga glazbenici iz Hrvatske, Austrije, Francuske te SAD-a. Njihov repertoar sačinjen je od skladbi koje su nastajale posljednjih 20 godina.

Bogato iskustvo, raznolikost instrumentarija i šarolika nacionalnost predstavnice su ansambla Synchronos. Spoj navedenog rezultat je suvremene, a ponekad, na iznenađenje slušatelja, i eksperimentalne glazbe.

U Zadru nastupa u sastavu: Marko Zupan (flauta), Renaud Guy-Rousseau (klarinet, bas-klarinet), Nenad Marković (truba), Vlatka Peljhan (violina), Gal Faganel (violončelo), Luka Juhart (harmonika), Mia Elezović (klavir), Luis Camacho Montealegre (udaraljke) i Davorin Brozić (dirigent).

Na programu su djela nizozemskog (Michel Van der Aa), britanskog (Sir Peter Maxwell Davies, preminuo 2016.), i baskijsko-francuskog (Ramón Lazkano) skladatelja, kao i triju skladateljica: Njemice Brigitte Muntendorf, Šveđanke Lise Streich i Mirele Ivičević – Splićanke koja živi i radi u Beču.

Riječima austrijske glazbene kritike, Mirela Ivičević u svom opusu razbija tabue i traga za subverzivnim potencijalom koji prebiva u zvukovima. Zauzvrat rekontekstualizira fragmente stvarnosti i zalaže se za estetski pluralizam.

Koncert se održava uz podršku glazbene zaklade Ernst von Siemens i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ulaz je slobodan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...