Građani zasuli Grad Zadar pitanjima; Detaljno o regulaciji prometa za vrijeme utrke CRO RACE

S obzirom na upite pojedinih građana i medija, a zbog nedovoljnog informiranja javnosti, u nastavku su informacije vezane uz režim prometa i prometa u mirovanju (parkiranja)  za vrijeme uoči i tijekom održavanja utrke CRO RACE 2022.

Druga etapa utrke na dionici Otočac – Zadar se održava sutra, u srijedu, 28. rujna.

Za etapu utrke koja se sutra održava u Zadru organizator ima policijsko rješenje o privremenoj regulaciji prometa. Za potrebe privremene regulacije prometa postavljena je odgovarajuća prometna signalizacija (znakovi).

Na području Grada Zadra trasa prolazi dionicom:

Zagrebačka – D407 Ante Starčevića – Franje Tuđmana – Put Murvice – Zrinsko – Frankopanska – Obala kralja Tomislava – Liburnska obala – Trg tri bunara – Božidara Petranovića – Trg sv. Frane – Ulica zadarskog mira 1358– Kralja Dmitra Zvonimira – Marka Marulića – D407 Ante Starčevića – Franje Tuđmana – Put Murvica – Zrinsko – Frankopanska – Obala Kralja Tomislava – Liburnska obala – Trg tri bunara – (CILJ).

Sutra započinje privremena regulacija prometa navedenim prometnicama koja će se odvijati sukladno tijeku utrke, a dolazak sudionika utrke u Zadar predviđen je oko 16 sati.

Dionica na Poluotoku od Ulice Božidara Petranovića – Trg sv. Frane – Ulica zadarskog mira 1358 – Poljana pape Ivana Pavla II  – Mihovila Pavlinovića – Trg Petra Preradovića – Ruđera Boškovića do Ulice Ante Kuzmanića zatvara se danas poslijepodne za potrebe pripreme ciljne ravnine, postavljanja zaštitne i ostale opreme.

Parkirališna mjesta koja se nalaze na dijelu prometnica na ovom dijelu trase na Poluotoku iz sigurnosnih razloga moraju biti privremeno zatvorena od danas ujutro do srijede u 19 sati. Ukoliko ne postoji mogućnost da vlasnik izmjesti vozilo sa navedenih parkirališnih mjesta, vozilo će biti pauk službom premješteno na parkiralište na Ravnicama uz dvoranu Jazine („Đil“) bez ikakve naplate pauk službe ili korištenja parkirališta.

Neprihvatljiva je najava sa službene obavijesti o uklanjanju vozila s parkirnih mjesta o trošku vlasnika, a na što su jasno upozoreni organizatori utrke Cro race koji su postavili upozorenja s takvim sadržajem.

Organizator je bio obvezan najkasnije 48 sati prije održavanja utrke o privremenoj prometnoj regulaciji putem lokalnih medija izvijestiti javnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...