Hollywoodska legenda Clint Eastwood podijelio recept za dugovječnost, evo u čemu je tajna

Iako ima 92 godine, Clint Eastwood i dalje radi, trenutno na novom dokumentarcu o divljim životinjama naziva Why On Earth. Međutim, ova slavna zvijezda možda danas ne bi bila živa da nije svjedočila iznenadnoj smrti svog oca. U ljeto 1970., otac Clinta Eastwooda izgubio je život od kobnog srčanog udara. Tragedija je strašno pogodila glumca, koji je u to vrijeme odlučio živjeti svjesnije.

– Pokušavam paziti na unos zasićenih masti, rekao je Eastwood za časopis GQ.

Prevelika konzumacija zasićenih masti može dovesti do povišene razine kolesterola koji tada može ispuniti krvne žile i ograničiti prolaz krvi do vitalnih organa, poput srca. Ako je dotok krvi u srce blokiran, nastupa srčani udar.

Hrana s visokim udjelom zasićenih masti uključuje masne komade mesa, mesne proizvode poput kobasica, maslac i mast, sir (posebno tvrdi poput cheddara), vrhnje i sladoled, neke slane grickalice (krekeri sa sirom i kokice), čokoladni slatkiši, keks, torte, kolači, palmino i kokosovo ulje.

– Klonite se ugljikohidrata, osobito slastica. Držite vagu u kupaonici. Odmorite se kako treba. Pokušajte biti optimistični i jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite pića s puna šećera. Izbjegavajte pretjerane količine alkohola, savjetovao je 92-godišnji Eastwood u intervjuu za Muscle and Fitness.

Stručnjaci se slažu da Eastwoodovi savjeti imaju smisla jer je upravljanje težinom odličan način da smanjite rizik od bolesti. Na primjer, pretilost može povećati rizik od razvoja dijabetesa tipa 2, visokog krvnog tlaka i moždanog udara, prenosi Index.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...