Hrvati puno strahuju; 46 posto se plaši smanjenja plaća, koronu je većina zaboravila, a rat brine tek manji broj

U HRejtingu objavljeno je istraživanje provedeno od 15. do 19. rujna na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška je +/- 2,95 posto, a pouzdanost istraživanja čak 95 posto.

Na pitanje o zabrinutosti zbog zaostajanja rasta mirovina u odnosu na rast cijena – čak 65 posto ispitanika kaže da ih je toga strah.

A na pitanje o bojazni vezano uz smanjenje plaća zbog očekivane recesije – gotovo 46 posto odgovorilo ih je da osjeća umjeren ili izrazit strah.

Slično je i kad je riječ o mogućnosti kašnjenja isplate mirovina.

Zabrinutost građana donekle se smanjuje kod pitanja o nestašici energenata i redukcijama. Manje od 40 posto strahuje od takvog scenarija.

36 posto ispitanika potvrdno je odgovorilo na pitanje – boje li se da se neće moći grijati zbog cijena energenata.

Jedna od kategorija jest i nemogućnost kupnje namirnica zbog visokih cijena. Većina smatra da ne bi trebalo biti problema.

Oči svijeta uprte su i na sukob u Ukrajini. Malo više od trećine građana strahuje da bi posljedično mogao izbiti nuklearni rat.

Pandemija COVID-a već dulje nije udarna vijest u medijima. Većina kao da ju je zaboravila. No kod 33 posto ispitanih, svijest o njoj i dalje postoji. Čak i strah od njezina jačanja.

Manji broj građana strahuje od mogućnosti izbijanja ratnog sukoba u našoj regiji, gubitka posla zbog moguće ekonomske krize, nestašice hrane te ograničavanja putovanja izvan zemlje zbog cijena ili sigurnosti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...