Hrvati puno strahuju; 46 posto se plaši smanjenja plaća, koronu je većina zaboravila, a rat brine tek manji broj

U HRejtingu objavljeno je istraživanje provedeno od 15. do 19. rujna na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška je +/- 2,95 posto, a pouzdanost istraživanja čak 95 posto.

Na pitanje o zabrinutosti zbog zaostajanja rasta mirovina u odnosu na rast cijena – čak 65 posto ispitanika kaže da ih je toga strah.

A na pitanje o bojazni vezano uz smanjenje plaća zbog očekivane recesije – gotovo 46 posto odgovorilo ih je da osjeća umjeren ili izrazit strah.

Slično je i kad je riječ o mogućnosti kašnjenja isplate mirovina.

Zabrinutost građana donekle se smanjuje kod pitanja o nestašici energenata i redukcijama. Manje od 40 posto strahuje od takvog scenarija.

36 posto ispitanika potvrdno je odgovorilo na pitanje – boje li se da se neće moći grijati zbog cijena energenata.

Jedna od kategorija jest i nemogućnost kupnje namirnica zbog visokih cijena. Većina smatra da ne bi trebalo biti problema.

Oči svijeta uprte su i na sukob u Ukrajini. Malo više od trećine građana strahuje da bi posljedično mogao izbiti nuklearni rat.

Pandemija COVID-a već dulje nije udarna vijest u medijima. Većina kao da ju je zaboravila. No kod 33 posto ispitanih, svijest o njoj i dalje postoji. Čak i strah od njezina jačanja.

Manji broj građana strahuje od mogućnosti izbijanja ratnog sukoba u našoj regiji, gubitka posla zbog moguće ekonomske krize, nestašice hrane te ograničavanja putovanja izvan zemlje zbog cijena ili sigurnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...