Hrvatska vatrogasna zajednica: “Rast vodostaja očekuje se i danas, imali smo stotine intervencija.”

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je informacije o sanacijama štete koja je nastala zbog nevremena i obilnih kiša u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Zbog obilnih oborina na gornjem toku rijeke Kupe u Karlovačkoj županiji došlo je do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere obrana od poplava s tendencijom daljnjeg rasta vodostaja. Zbog nastalog stanja, glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed za izvanrednom dislokacijom vatrogasnih snaga iz Međimurske županije u ovu županiju sa 7 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila.

Zbog plavljenja prometnica i objekata na području Petrinje angažirano je 6 timova za poplave i 3 DVD-a, a u pripravnosti su i ostala dobrovoljna vatrogasna društva s područja županije. Također, izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga poslana je i u Bjelovarsko- bilogorsku županiju temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a zbog sanacije štete od nevremena koje je pogodilo ovu županiju 15. rujna.

Rast vodostaja očekuje se i danas

Ukupno 32 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke županije, Koprivničko-križevačke, Varaždinske županije i Grada Zagreba, s domicilnim snagama, radi na uklanjanju posljedica nevremena, a samo tijekom jučerašnjeg dana odrađeno je 70 vatrogasnih intervencija koje su se većinom odnosile na sanacije krovišta te ispumpavanja vode. Intervencije i sanacije štete se nastavljaju i tijekom jutra.

Vatrogasci i u ostalim županijama rade na sanaciji posljedica nevremena pa je tako u posljednja 24 sata zabilježeno 138 tehničkih intervencija u kojima je sudjelovalo 411 vatrogasaca sa 166 vozila iz Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Karlovačke, Zagrebačke i Primorsko-goranske županije.

Prema prognozama, padaline i rast vodostaja se očekuju i tijekom današnjeg dana, stoga vatrogasne snage nastavljaju s pripravnošću i preventivnim radnjama kako bi spriječili plavljenje objekata i prometnica, stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice, prenosi Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...