Cestitka_Uskrs

Hrvatske vode zbog naglog porasta vodostaja Kupe uvele mjere izvanrednog stanja

Zbog naglog porasta vodostaja na području sliva Kupe u gornjem toku od petka ujutro su na dionicama Hrvatsko – Selo Kupa uvedene mjere izvanrednog stanja, doznaje se u Hrvatskim vodama. Na području gornjeg toka Kupe (Crni Lug – NP Risnjak) prema podacima Hrvatskih voda u posljednja 24 sata palo je 100 milimetara kiše.

– Prema trenutno raspoloživim modelima, izraženiji porast vodostaja rijeke Kupe na području grada Karlovca očekuje se danas od podneva, s mogućnošću dostizanja redovnih mjera obrane od poplava noćas oko ponoći te uvođenja izvanrednih mjera tijekom sutrašnjeg dana, poručuju  Hrvatske vode.

Ujedno se, kako su istaknuli, na području Sisačko-moslavačke županije, na lokacijama na kojima su u tijeku radovi sanacije šteta nastalih u potresu poduzimaju sve potrebne mjere kako u slučaju naglog porasta vodostaja rijeka Kupe i Save ne bi došlo do ugroze zaobalja.

U Hrvatskim vodama kažu da i nadalje postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava u gotovo cijeloj zemlji jer se i u narednih 36 sati očekuje oblačno vrijeme s kišom, ponegdje i grmljavinom, lokalno uz moguće izraženije pljuskove.

Postupno razvedravanje i smirivanje vremenskih prilika očekuje se od nedjelje, 18. rujna, kažu u Uredu generalnog direktora Hrvatskih voda, prenosi Glas Istre.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...