I danas se očekuje kiša, ponegdje obilnija, prijete urbane i bujične poplave u dijelovima zemlje

Državni hidrometeorološki zavod i za danas najavljuje oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, mjestimice i uz grmljavinu. Veća količina kiše očekuje se ponajprije u gorskoj Hrvatskoj i u većem dijelu središnje Hrvatske gdje je lokalno još moguće 30 l/m2 do 60 l/m2 padaline.

Uslijed izraženih pljuskova može biti i urbanih i bujičnih poplava, a zbog nastavka kišnog vremena rast će razina vodotokova.

Narančasti Meteoalarm za danas je zbog opasnosti od izraženih oborina izdan za gospićku regiju koja se proteže i na veći dio Gorskog kotara. Očekuje se mjestimice obilna kiša s količinom oborine većom od 70 litara te prijetnjom urbanih i bujičnih poplava.

Za ostatak kopnene Hrvatske izdano je žuto upozorenje zbog mogućih poplava.

Na Jadranu sunčana razdoblja, no ponegdje i neverini. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje olujna bura s orkanskim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, na sjevernom Jadranu od 16 do 21, a na srednjem i južnom od 22 do 27 °C, javljaju iz DHMZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...