Iz Hrvatske u Ukrajinu krenule dvije nove pošiljke humanitarne pomoći

Nakon što je jučer prema Ukrajini krenuo 26. tegljač humanitarne pomoći što ga je od početka rata za potrebe stradalog stanovništva poslao Hrvatski Caritas, danas je u suradnji sa Župom svetog Antuna Padovanskog iz Zagreba krenula i pošiljka smrznute ribe koju je donirao zadarski Cromaris.

Hrvatski Caritas izvijestio je da se jučerašnja pošiljka sastoji od pet paleta proizvoda koje su donirale hrvatske tvrtke Dukat, Vindija i VM2, koje su se već nekoliko puta uključile u takav oblik pomoći Ukrajini, te 26 paleta koje je Hrvatski Caritas kupio novčanim darovima hrvatskih građana i tvrtaka.

U ovoj pošiljci pretežu proizvodi bez glutena i laktoze, pelene za djecu i odrasle, dječja hrana, gotova konzervirana jela i sredstva za čišćenje u kućanstvu, koja su ciljano nabavljena na zamolbu Caritasa “Spes”. Vrijednost jučerašnje pošiljke je 317.570 kuna.

Cromaris je donirao ribu u vrijednosti pola milijuna kuna

Cromarisova donacija 23 palete ili 8.5 tona nekoliko vrsta smrznute ribe, vrijedna gotovo 500.000 kuna, poslana je danas prema glavnom ulaznom distribucijskom čvorištu Caritasa “Spes” u Lavovu, odakle će je on usmjeravati prema istoku i jugu zemlje u skladu s potrebama Caritasovih kolektivnih smještaja i pučkih kuhinja, sigurnosnim prilikama i vlastitim logističkim mogućnostima.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik zahvaljuje tvrtkama i pojedincima koji prepoznaju čovjeka u potrebi i nesebično stavljaju svoje vrijeme, materijalna i financijska sredstva na raspolaganje i pokazuju brigu za bližnje u ratom pogođenoj Ukrajini. Poručio je da će Hrvatski Caritas sa svim svojim sastavnicama i dalje biti pouzdan sugovornik u humanitarnim akcijama te čvrst jamac slanja humanitarne pomoći do krajnjih korisnika, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...