Javio nam se čitatelj: “Želim Eniju uplatiti novac za kaznu. Moje dijete starijima govori ‘vi’, a mene je otac šamarao za manje stvari. Poštovanja mora biti”

Jedan od najmalignijih simptoma suvremenog doba nedostatak je poštovanja mlađih generacija prema starijima, odsustvo kulture u ponašanju i ophođenju.

U takvom sustavu poremećenih vrijednosti, vijest da je Enio Meštrović, pravnim riječkom ‘udario otvorenim dlanom’ 15-godišnjaka, u prijevodu ‘opalio mu trisku’, u javnosti je polučila drugi rezultat od onog koji je izrečenom kaznom želio postići sud.

Sve se dogodilo kada je Meštrović došao na školsko igralište kojeg se po dojavi uništavalo. Tamo je susreo maloljetnika koji se bahatio i vrijeđao ga.

Danas nam se javio čitatelj iz Šibenika koji imenom i prezimenom staje iza gradskog vijećnika i simbolike radi, želio bi mu uplatiti novac za kaznu na račun.

Ime mi je Ivo Trlaja iz Donjeg Polja kod Šibenika. Branitelj sam, iza sebe imam 1090 dana u ratu, zaposlen sam, muž i otac. Neću ulaziti u odluke suda, ali odgojne mjere netko mora provesti, kada to ne žele roditelji i policija. Stoga, želim dati podršku Eniju Meštroviću i uplatiti mu novac za kaznu, jer vidim da je moralno ispravan čovjek, daleko od nekog agresivca. I sam imam dijete. Ono se starijima obraća s ‘vi’. Mene je otac šamarao i za manje stvari, kaže nam Ivo koji bi volio da mu se Meštrović nakon članka javi.

Osim čitatelja iz Šibenika, podršku vijećniku dali su i naši brojni sugrađani. Uvjerili smo se u to kroz komentare ispod Anteninog članka o kazni koju je Meštoviću izrekao sud.

Izdvajamo neke od najinteresantnijih.

Mladen je napisao:

“Bravo Enio, ali triba si mu zaista zalipiti još koju kad mu već mater i ćaća nisu znali pružiti odgoja. Iako je kazna smišna, tribalo te nagraditi, a ne kazniti”.

Katana piše iz uloge roditelja:

“Ja da je to moj sin bio npr. bila bi zahvalna na trisketini šta bi dobio. Ali ja znam, da sam ja moga sina odgojila, i da on ni u snu, ne bi takav bio… Jer ima Boga u srcu i zna se ponašati”.

Vatroslav je složan:

“Jedna odgojna šamarčina s ulice čini više nego godine odgoja u lošoj obitelji…”

Siniša se čudi reakciji sustava:

“Znači zalipija je žlepu bahatom mulcu i završija na sudu? E Bože kud ovaj svit ide”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...