Jedan grad u Hrvatskoj želi Anti Gotovini oduzeti titulu počasnog građanina

General Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom Koprivnice u jesen 2015. godine te se trebao pojaviti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 4. studenoga. Predložila ga je udruga branitelja Mladena Pavkovića, a prijedlog prihvatila SDP-ova vlast s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak.

‘No, Gotovina nikad nije preuzeo nagradu, čime je pokazao potpuno nepoštovanje prema Koprivnici i njezinim stanovnicima. Na stranu što tu počast i nije trebao dobiti jer vjerojatno nikad nije ni bio u Koprivnici. Kad je već dobio, trebao ju je prihvatiti’, piše portal Danica.

Da stvar za Koprivnicu bude bolnija, nakon što se 4. studenoga 2015. Gotovina nije pojavio na svečanoj sjednici na kojoj je trebao preuzeti najviše gradsko priznanje, samo mjesec dana kasnije titulu počasnoga građanina osobno je primio na svečanosti u – Prelogu.

Grad Koprivnica ovih je dana uputio javni poziv za predlaganje novih javnih priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Priznanja će se dodijeliti u povodu Dana grada, 4. studenoga ove godine.

‘Portal Danica tom prigodom javno predlaže i traži da se generalu Anti Gotovini na sjednici Gradskog vijeća, koje će u listopadu odlučivati o novim laureatima, titula počasnog građanina – oduzme. Uz obrazloženje kako je to zbog potpunog omalovažavanja Koprivnice i svih njenih žitelja’, dodali su za kraj.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...