Kino Zona vam ove nedjelje donosi još jedan nezaboravni filmski klasik Sidneya Lumeta

U srijedu su razdragane posjetiteljice i njihova muška pratnja mogli upoznati filmskog ‘muškarca iz snova’, a u nedjelju nam pak nakon 65 godina od premijernog prikazivanja obljetnički stiže neponovljivi klasik Sidneya Lumeta, nezaboravna krimi drama, ‘’12 gnjevnih ljudi”!

Obrana i tužiteljstvo su iznijeli svoja viđenja slučaja, a porota se sprema za odlazak u porotničku prostoriju kako bi tamo odlučila je li mladić kriv ili nevin za ubojstvo svog oca. Ono što počinje kao otvoren slučaj ubojstva ubrzo postaje detektivska priča koja predstavlja niz tragova koji stvaraju sumnju i mini-dramu predrasuda i predrasuda svakog od porotnika o suđenju, optuženima i jednih prema drugima.

Moralistička i napose uzbudljiva priča o skupini ljudi različitih karaktera odgovornoj o sudbini jednog mladog čovjeka već je po svojem premijernom prikazivanju izazvala lavinu oduševljenja kod publike i kritike, a premda su legendarnom Henryu Fondi i Sidneyu Lumetu iz ruku ‘iskliznuli’ zasluženi Oskari za najbolji film i režiju, satisfakciju su dočekali na Berlinaleu i BAFTA-ma sa Zlatnim medvjedom za najbolji film, odnosno, priznanjem za najboljeg glumca. Valja svakako istaknuti i kako se ovaj bezvremenski film nalazi na visokom 5. mjestu najbolju ostvarenja na stranici IMDB i kako s vremenom dobiva sve veći respekt od strane filmskih povjesničara i novih generacija publike.

Uz spomenutog Henrya Fondu, ostatak ’12 gnjevnih ljudi’ čine još i: Lee J. Cobb, Martin Balsam, John Fiedler, E.G. Marshall, Jack Klugman, Edward Binns, Joseph Sweeney, Jack Warden, Ed Begley, George Voskovec i Robert Webber.

“12 gnjevnih ljudi” je na rasporedu u nedjelju, 11. rujna s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 19:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/720-8342.

U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...