KK Zadar u finalu Pro Stars poražen od francuskog prvoligaša Le Mans Sarthe Basketa

U finalu turnira ProStars košarkaši Zadra večeras su u Angersu poraženi od francuskog prvoligaša Le Mans Sarthe Basketa rezultatom 86:100 (26:27, 20:21, 24:27, 16:25).

Iako su, nakon pobjeda protiv Choleta te prvaka IzraelaHapoel Holona, Zadrani odigrali još jednu vrlo dobru utakmicu, ovoga puta u završnici ipak nisu uspjeli doći do pobjede.

Dugo je večerašnji susret bio u egalu, sve do početka četvrte četvrtine, kada se Le Mans prvi put značajnije odvojio. Nakon koša Jordana za 73:77, Baptiste je na drugoj strani pogodio tricu pa osvojio loptu i omogućio lagane poeneCheryju za +9, 73:82. Nakon minute odmora trenera Danijela Jusupa isti je dvojac francuskoj momčadi donio i +11, kada je na semaforu ostalo manje od osam minuta.

Uslijedila je brza zadarska reakcija i to preko Sanija Čampare, koji je vezao osam poena u tek nešto više od minute (koš-faul, trica pa dvica) za povratak na samo -3 (81:84). Ipak, potpuni priključak Zadar nije uspio uhvatiti, jer je Narace sa četiri poena pokrenuo novu seriju Le Mansa, kojom su Francuzi ponovno pobjegli na +11, 81:92. Bila je to razlika koju Zadrani u posljednje tri i pol minute više nisu mogli dostići.

Najefikasniji u redovima Zadra bio je Luka Božić sa 29 poena i 10 skokova, dok je Dario Drežnjak postigao 23 koša uz šest skokova. Čampara je pridodao 12 poena, a Jordano10. Kod pobjedničkog sastava posebno su se istakli Williams Narace sa 23 poena te Tres Tinkle sa 17.

Dodajmo kako je Dario Drežnjak koji je igrao sjajan turnir na kraju i nagrađen MVP nagradom, a uz to proglašen je i najboljim strijelcem te je uvršten u najbolju petorku. Drežnjakove nagrade nisu zasjenile i drugog zadarskog aduta, Luku Božića, koji je svojim dobrim partijama zaslužio biti uvršten u prvu petorku turnira, javljaju iz KK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...