Kod Obrovca poskok ugrizao muškarca; U zadarskoj bolnici otkrili što je najvažnije učiniti nakon ugriza otrovnice

Najotrovnija zmija na našem području ugrizla je kod Obrovca u subotu poslijepodne.

Večernjakovi reporteri razgovarali su u nedjelju u Obrovcu s mještanima koji su intenzivno raspravljali o tome kako je mještanin Kruševa u četrdesetima godinama imao sreće i preživio ugriz poskoka.

– Mom prijatelju je ugrizao oca i srića dobro je. Preživjet će – rekao je konobar kafića u Obrovcu u kojem su mnogi i nagađali o svemu.

– Poskok ga je ugrizao u ruku dok je bio u šumi kod Kruševa. Jako brzo je došla hitna pomoć i dala čovjeku protuotrov. Čuli smo da će se izvući. Možda je poskok prije nešto drugo ugrizao pa je imao manje otrova, pa je zbog toga srićom preživio. Još pamtimo kako je prije puno godina ovdje jedna žena umrla nakon ugriza poskoka – rekli su u Obrovcu.

Dobili su informaciju i iz zadarske bolnice o stanju pacijenta.

– Dobro je pacijent. Na vaskularnom odjelu kirurgije se nalazi i primio je dva protuotrova i neće trebati operacija jer pomažu i oblozi. Ipak jos to ne možemo znati do kraja. Sada se pacijent odmara, jak je i bit će dobro. Bilo je već ugriza ove godine, a najbitnije je da žrtvi odmah bude podvezano iznad mjesta ugriza i da čim prije dobije protuotrov – rekle su sestre u zadarskoj bolnici.

– Uvijek treba znati izvesti podvezivanje u slučaju ugriza poskoka kako ne bi nastupio potpuni prekid cirkulacije krvi i, ako to traje dugo, može nastupiti amputacija podvezanog uda (noga, ruka) – rekao je jedan zadarski infektolog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...