Lanac trgovina “Zara” izvjestio o porastu zarade, ali i najavili novo poskupljenje cijena

Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o snažnom rastu dobiti i prihoda u prvoj polovini poslovne godine i najavio da će ponovo podići cijene ove jeseni kako bi pokrio skok troškova poslovanja.

U šestomjesečnom razdoblju do kraja srpnja prihod vlasnika Zare porastao je za četvrtinu, na 14,84 milijarde eura.

Neto dobit poskočila je 41 posto, na 1,79 milijardi eura. Troškovi poslovanja porasli su 20 posto, tek nešto blaže od prihoda.

Najavili nova poskupljenja

Tvrtka je podigla cijene u proljeće i ljeto, a financijski direktor Ignacio Fernandez najavio je nova poskupljenja u drugoj polovini godine.

“Razina novine, kvalitete i dizajna naših kolekcija pokreću našu prodaju, ali naravno da uvijek razmišljamo o stabilnoj politici cijena”, rekao je Fernandez, naznačivši da bi ih mogli podići za pet do šest posto.

Inditex je podigao cijene u prvoj polovini godine kako bi se lakše nosio inflacijom, računajući na pojačanu potražnju diljem svijeta s obzirom da ukidanje pandemijskih ograničenja, povratak ljudi u urede i obnovu putovanja, prenosi Telegram.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...