Mađarski plivački olimpijac na oglednom treningu na Višnjiku, trenirao uz KDP Donat i PK Zadar

Klub daljinskoga plivanja Donat i Plivački klub Zadar organizirali su i proveli zanimljiv događaj u zatvorenom bazenskom plivalištu na Višnjiku.

U petak, 16. rujna 2022. gosti su na jednom treningu bili Kristof Rasovszky, mađarski olimpijac u daljinskom plivanju, srebrni na 10 kilometara na OI u Tokiju 2020., te svjetski prvak na pet kilometara iz 2019., njegovi kolege reprezentativci Adam Pinter i Akos Kalmar, te najbolji australski daljinski plivač Armstrong Bailey.

Sva četvorica sudjelovat će na međunarodnom plivačkom natjecanju u Rtini (10 kilometara) i rado su se odazvali zajedničkom pozivu klubova Donat i Zadar da posjete ŠC Višnjik i da mlađim plivačicama i plivačima malo demonstriraju svoju tehniku plivanja i porazgovaraju s njima.

U svijetu daljinskoga plivanja oni su itekako uspješni i svojim primjerom potaknut će i druge da se bave plivanjem uopće – govori Dražen Adžić, predsjednik KDP-a Donat i Hrvatskoga saveza daljinskoga plivanja.

Mali ogledni trening na Višnjiku za skupinu mlađih plivačica i plivača, kao i klupske trenere, bio je izvrsna prilika da u izravnom kontaktu od uspješnih i cijenjenih natjecatelja nauče nešto novo, nešto što će im u budućnosti itekako biti od koristi.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...