Marko Vučetić pred sutrašnju sjednicu GV Grada Zadra: “Branko Dukić želi Antu Rubešu u KK Zadar!“

Nastavak 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra održat će se sutra, u ponedjeljak 12. rujna, s početkom u 8 sati u Velikoj vijećnici.

Podsjetimo, sjednica je prekinuta prije dva dana nakon što su vijećnici HDZ-a napustili vijećnicu.

Predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić i dalje smatra kako sjednice vodi korektno i nepristrano, u maniri najboljeg nogometnog suca Serie A.

Predsjednik ste Gradskog vijeća, jeste li se malo pogubili, sjednice su se pretvorile u putujući cirkus, niste baš brzi s opomenama?

Sjednice se vode sukladno poslovniku, sve dosadašnje sjednice su bile pod tenzijom, to je normalno, jer na jednoj je strani vlast, na drugoj oporba. Trenutno su tenzije pojačane jer je HDZ u oporbi i s tim se ne može nositi! Jednostavno, oni neprestano izazivaju nerede. Vijećnici HDZ-a nisu baš najbistriji, s tim svojim neredom koji čine, zapravo štite Antu Rubešu. Primjerice, kad Rubeša nešto dobaci, istog trenutka mu dam opomenu, ali, istovremeno na nogama je odmah Damir Burčul (HDZ), tako da onda moram i njemu dati opomenu. S takvim nepromišljenim postupcima vijećnika iz redova HDZ-a, oni štite Antu Rubešu. HDZ takvim svojim ponašanjem nije dorastao demokratskom procesu! Međutim, ja sve povišene situacije i tenzije u vijećnici držim pod kontrolom!

Umalo je došlo do fizičkog obračuna između Ante Rubeše (Akcija mladih) i Davora Karlovića (HDZ)?

Iz snimke je vidljivo da je Davor Karlović upao u Malu vijećnicu i počeo prijetiti! Dakle, HDZ je započeo incident. Ne mogu podnijeti činjenicu da su oporba, jednostavno ne mogu!

Kako komentirate konfuziju u KK Zadar, kojeg vodi politika?

Imajmo na umu da je Ante Rubeša voljom gradonačelnika Branka Dukića postavljen u Nadzorni odbor KK Zadar. Upravo Branko Dukić može smijeniti Rubešu s mjesta predsjednika NO KK Zadar, ali Dukić to ne želi napraviti! To je upravo dokaz kako Dukić želi Rubešu u NO kluba. Moram kazati, kako baš HDZ-u odgovara nestabilno stanje unutar KK Zadar, zbog toga da bi mogli prikazati kako sadašnja većina uvodi nered u sve institucije. Nered koji je u NO KK Zadar isključivo dolazi iz redova HDZ-a! To je jedan igrokaz.

Sutra se nastavlja prekinuta sjednica Gradskog vijeća, točke o kreditu za KK Zadar nema?

Istina, te točke nema, ali ja ću uvijek biti protiv bilo kakvog kredita za KK Zadar! Klub će svakako doživjeti sudbinu koju je trebao doživjeti još prije nekoliko godina. KK Zadar će se morati okrenuti zakonima tržišta, ako ne bude zainteresiranih koji bi uložili svoj kapital u klub, KK Zadar će otići u stečaj!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...