Međunarodni “Dance and Music festival” okupio preko 250 folkloraša u Ninu

Međunarodni festival folklora, glazbe i plesa “Dance and Music festival” osmu godinu zaredom okupio je u Ninu preko 250 izvođača iz Mađarske, Poljske, Srbije, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Folklorni spektakl unatoč kiši održao se u Domu kulture, a nastupili su: “Dunakeszi Concert Band”, “Choir of Csongrád”, “EtvieDanse Formation”, “Sárréti Csókavirág” Folk Dance Group iz Mađarske, The Song and Dance Ensemble “Igloopolanie” iz Poljske, Hrvatsko kulturno umjetničko prosvjetno društvo “Stanislav Preprek” Novi Sad iz Srbije, “Kaláka” Hungarian Folk Dance Group, “Kiskaláka” Hungarian Youth Folk Dance Group iz Rumunjske i Lithuanian folk Dance Group “Versmė” iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Brojnoj okupljenoj publici folkloraši su imali prigodu predstaviti baštinu svoje zemlje, a što je publika nagradila velikim pljeskom.

Aron Kovatz, art menadžer festivala iskazao je zahvalnost Ninu na gostoprimstvu, te naglasio da je od velikog značaja da se na mlade prenosi ljubav prema kulturnoj baštini.

Direktorica Turističke zajednice grada Nina, Marija Dejanović zaželjela je dobrodošlicu, te pozdravila održavanje hvalevrijednog međunarodnog festivala.

Festival se razvija u suradnji Muzsa festival agencije iz Mađarske i Turističke zajednice grada Nina.

Ovim sadržajem svakako se produžuje turistička sezona, te se dodatno razvija kulturni turizam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...