Na koje stvari se turisti najviše žale? “Da sam znao, ne bih došao, bocu vode će vam naplatiti 50 kuna”

Na popisu stvari koje oduševljavaju turiste je predivna priroda i arhitektura, kao i činjenica da zbog niske stope kriminala možete slobodno hodati i noću, bez straha da će vas opljačkati.
Sudeći po turističkim forumima i blogovima turisti u Hrvatskoj se najviše žale – na druge turiste.

Žale za vremenima kada su posjetitelji zaobilazili Lijepu Našu i odlazili u Španjolsku i Italiju kako bi bilo više mjesta za njih.

Smetaju im gužve, a prigovaraju i zbog prijevoza autobusima i trajektima. No osim pokuda, puno je i pohvala – prvenstveno zbog predivne prirode.

„Hrvatska je nekoć bila jeftina, niche destinacija jer su ljudi većinom hrlili u Španjolsku i Italiju. Sada su horde i horde turista posvuda. Karte za trajekt su rano rasprodane i ne možete ih kupiti online unaprijed. Airbnb i hoteli su popunjeni. Turističke zamke su posvuda – naplatit će vam bocu vode 50 kuna. Ne možeš ni Uber dobiti. Dugi redovi vode do svake blagajne. Sva mjesta, od restorana do atrakcija puna su turista, a kretanje kroz rijeke turista po stepenicama je grozno.

Također ne shvaćam zašto je prijevoz toliko zbunjujući, usprkos tome što je Hrvatska turističko žarište. Vozni red trajekata je konfuzan. Postoje otprilike četiri različita operatera s različitim radnim vremenom. Kućice za prodaju karata nije lako pronaći jer ih Google ne prikazuje. Kada pokušate kupiti karte online, kaže da su karte nedostupne bez objašnjenja zašto, ali kada dođete na blagajnu, možete kupiti karte bez problema.

I da, ironično je da se žalim da je mjesto turističko kao turist, ali da sam sve to znao, ne bih došao u Hrvatsku“, ispričao je razočarani posjetitelj na Redditu, kojem su ostali forumaši savjetovali neka ne putuje u vrijeme najvećih gužvi ili da odabere mirnije destinacije jer Hrvatska ima dovoljno dugačku obalu na kojoj svatko može pronaći mjesto po vlastitom ukusu, piše punkufer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...