Na Stanovima podjela bodova. Viduka: “Bili smo malo uspavani!”, Begonja: “Zadovoljni smo bodom!“

U županijskom derbiju na igralištu Stanovi pred 225 gledatelja, od čega 50-ak gostujućih navijača, u sklopu 3. kola natjecanja u 3. NL-jug (četvrti rang) između HNK Zadra i Hrvatskog viteza Posedarje, susret je završen podjelom bodova 1-1.

Poveli su gosti preko Lovre Čirjaka (30.), sudac Teo Pavić iz Splita je procijenio da zaleđa nije bilo, nakon što je dubinskom loptom Roko Jurić proigrao Čirjaka.

Zadarski gledatelji su negodovali tražeči zaleđe, Čirjak je bio neumoljiv i sam ispred vratara Zadra Mate Stojanova smireno je zatresao mrežu.

Pritiskali su Zadrani, Posedarci su “parkirali autobus” ispred svojih vratiju, gol je visio u zraku. Trud HNK Zadra se isplatio i poravnali su preko Richarda Djeveljekaja (83.), udarcem s desetak metara nakon ubačaja Hrvoja Rončevića s lijeve strane.

U 4. kolu sljedeće subote 10. rujna, u 16.30 sati, Zadrani gostuju u Sinju kod Junaka, dok Hrvatski vitez dočekuje Neretvanac Opuzen.

Na ljestvici vode Vodice sa 9 bodova,  Zagora, Zadar i Uskok imaju po 7 i tako dalje.

Vezni igrač Zadra 22-godišnji Luka Viduka:

– Šteta sto smo loše ušli u utakmicu, malo smo bili uspavani, vjerojatno još umorni od prošlog susreta sa Splitom koja je bila zahtjevna. Na kraju smo uzeli bod, šteta što nismo uspjeli preokrenuti, mislim da je rezultat na kraju realan. Posedarci su jedna čvrsta i borbena momčad, koja će sigurno biti u vrhu ljestvice. Prostora za napredak u našoj igri još ima.

Luka Begonja 30-godišnji veznjak Hrvatskog viteza Posedarje:

– Jedna kvalitetna utakmica, znali smo da je Zadar dobar na svim pozicijama, odlučili smo se na jedan srednji blok, s agresivnom igrom na kontre. Dobro smo ih držali, posebno u prvom poluvremenu. U drugom dijelu Zadar je očekivano napao, mi smo se grčevito branili, na kraju smo popustili, ali smo zadovoljni bodom. Malo smo se prerano povukli. Želim HNK Zadru svu sreću da budu što uspješniji u nastavku prvenstva, naravno i mojoj momčadi da ostvarimo naše ciljeve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...