Nastala najveća čarter kompanija u Hrvatskoj! Biogradska Angelina preuzela 85 posto udjela u Ultra Sailingu

Tvrtka za najam brodova Angelina Yacht Charter iz Biograda preuzela je 85 posto udjela u splitskoj čarter kompaniji Ultra Sailing, čime se nastavlja proces okrupnjavaja u sektoru, a ovom akvizicijom nastaje najveća čarter kompanija u Hrvatskoj, inače najvećem čarter tržištu na svijetu.

Zajednička flota od ukupno više od 260 brodova koji će biti na raspolaganju nautičarima u idućoj sezoni iznajmljivat će se i dalje pod dosadašnjim brendovima koji su se etablirali na tržištu, a bit će raspoređena tako da pokriva sve dijelove Jadrana, od Istre do Dubrovnika.

To će biti tek jedna od prednosti transakcije koja je odrađena u skladu sa strateškim ciljem kontinuiranog rasta Angelina Yacht Chartera, otkrio je za Poslovni dnevnik Luka Šangulin, direktor Angeline.

“Već dugo smo svjesni da samo veći i jači igrači mogu opstati na nestabilnom tržištu usluga koje ovise o nizu okolnosti na globalnom tržištu. Istodobno se ovaj sektor pokazao kao vrlo žilav i otporan čak u okolnostima pandemije, kad su ljudi smišljali sve moguće načine da dođu na brod.

Čarter ujedno ima dugačku sezonu i privlači goste visoke platežne moći. Preuzimanjem većinskog udjela u Ultri bit ćemo još jači da se odupremo grupiranju velikih globalnih igrača koji su prisutni i na hrvatskom tržištu, kao što su Sunsail, Dream Yacht i Navigare”, pojašnjava Šangulin.

Angelina Yacht trenutačno ima sedam baza, kojima se priključuju i četiri baze u kojima su smještena Ultrina plovila.

“Spajanjem se uvodi središnja nabava, smanjuju se troškovi i intervencija i mnogih drugih dijelova poslovanja. Povećanjem broja baza i njihovim rasporedom duž Jadrana također dobivamo veću pokrivenost i širinu, a različiti tipovi plovila jamče nam dugu sezonu, i takvu politiku planiramo nastaviti.

Cilj je imati brodove za odmorišni segment koji najviše dolazi u ljetnoj sezoni, ali i za sportska događanja, regate, korporativni dio, segmente koji nam jako dobro pune proljeće i jesen. Plan je dodatni rast flote jer ako nemamo rast doći ćemo do stagnacije i pada.

Prema podacima iz Hrvatske turističke zajednice, nautički čarter u dosadašnjem dijelu godine imao je 465.500 dolazaka i 3,1 milijun noćenja, što je u odnosu na 2019. godinu rast od nepunih 1 posto u dolascima i noćenjima.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...