Od danas nova cijena plina u bocama, definiran je izračun najviše maloprodajne cijene

Od danas vrijede nove cijene goriva.

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici ponovno donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja vrijedi za razdoblje od idućih tjedan dana.

Vlada je danas tom Uredbom definirala da će nova cijena osnovnog benzina iznositi 10.49 kuna po litri, dok će litra osnovnog dizela stajati 12.19 kuna po litri. Cijena plavog dizela ostala je fiksirana na 8.49 kuna po litri.

Cijena ukapljenog naftnog plina za spremnike iznosit će 9.99 kuna po kilogramu te 13.94 kuna po kilogramu UNP za boce.

Vladinom uredbom definiran je način izračuna najviše maloprodajne cijene koji je jednak za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj za osnovno benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa sedmodnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0.65 kuna po litri.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...