Odbojkašice Zadra uskoro otvraju novu sezonu, Kresoja: “Očekujem da ćemo biti bolji nego lani”

Odbojkašice Zadra uskoro počinju natjecanje u Prvoj hrvatskoj ligi koja će brojati 11 klubova, početak natjecanja zakazan je za 8. listopada. Igračice Roberta Kresoja u 1. kolu će gostovati kod novajlije u ligi ekipe Zagreba, samo će posljednje plasirani klub izravno ispasti iz lige.

Zadranke se pripremaju na vanjskim terenima ŠC Višnjik, iz razloga zauzetosti dvorane 4. Iskusni odbojkaški stručnjak Robert Kresoja, koji je već dugi niz godina u ženskoj odbojci, priželjkuje bolje rezultate nego prošle godine.

Pomalo se uigravamo, doduše treniramo vani, jer dvorana nam je sljedećih pet dana zauzeta, ali ima još vremena, mislim kako ćemo se do početka prvenstva posložiti. Od igračica iz lanjske sezone klub je napustila Mia Erlić, koja je igrala na poziciji tehničara dizača, otišla je zbog obaveza na fakultetu, međutim, Mia će u novom prvenstvu igrati za ekipu Zagreba. Imamo uglavnom mlade igračice na raspolaganju, sve su to učenice koje pohađaju srednju školu. Umjesto Mie Erlić pripremamo Manuelu Miklaj, Lanu Grbin i Ivu Baričević. Nisu nam se iz Sinja još vratile Katarina Kelava i Nika Tomašević, one će nam se priključiti početkom listopada. Očekujem da ćemo biti uspješniji nego prošle sezone, kada smo bili sedmi u konkurenciji jedanaest klubova. Prvenstvo otvaramo u gostima protiv Zagreba, radi se o sastavu za kojeg igraju gotove sve studentice, također, tri moje bivše igračice igraju za njih, pored Mie Erlić, tu su još Helena Buljat i Ivana Karuc, zaključio je Kresoja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...