Održan peti Zadar Outdoor Festival; Na trailu je ove godine bilo oko 250 sudionika!

Prošli vikend, 24. i 25. rujna, bio je u znaku Zadar Outdoor Festivala koji se održao u Preku na otoku Ugljanu. Natjecatelji su mogli sudjelovati na četiri natjecateljske discipline: Trailu Otoka maslina (5, 12 i 18 km), natjecanju u SUP-u, kajaku i brzinskom penjanju.

Na rasporedu je bilo i zanimljivo predavanje, besplatne radionice te program za djecu. Za dobru zabavu nakon natjecanja pobrinuli su se lokalni bend HighSeas te šoltanski bend Mjesni Odbor. Partner festivala bila je lokalna pivovara Brlog, koja je ovom prigodom predstavila posebnu Festivalsku plavušu, a suorganizatori festivala TZ Preko i Općina Preko svim su natjecateljima osigurali ukusan besplatan obrok.

Prošlog su vikenda u netaknutim prirodnim ljepotama otoka Ugaljana uživali brojni ljubitelji outdoor aktivnosti – sudionici Zadar Outdoor Festivala, koji su još jednom dokazali da je ovaj sportski događaj postao #mustvisit manifestacija u našoj regiji.

– Brojni natjecatelji svake godine iznova nam se vraćaju i sudjeluju na Zadar Outdoor Festivalu, a to je najljepša nagrada našem trudu i angažmanu. Jedni dolaze zbog prekrasne prirode i zanimljivih staza, koje na svakom novom izdanju ZOF-a mijenjamo, drugi pak zbog druženja s prijateljima i obitelji, treći zbog ukusne spize koju nam ljubazni domaćini svake godine pripremaju, a evo saznali smo (i oduševili se!) da neki dolaze i zbog sadnica maslina koje poklanjamo pobjednicima disciplina! – poručuju organizatorice festivala iz Break a leg agencije.

I ove godine na rasporedu su bili Trail Otoka maslina (5, 12 i 18 km), brzinsko penjanje na Željinoj litici podno brda sv. Mihovil, natjecanje u SUP-u i kajakingu. Na trailu je ove godine bilo oko 250 sudionika, a na cijelom festivalu preko 400 sudionika.

– Čak ni nepovoljna vremenska prognoza u nedjelju 25.09. (kiša i vjetar) nisu omeli naše natjecatelje. Ne samo da su svi prijavljeni sudjelovali, već su se na licu mjesta prijavili i dodatni natjecatelji (uglavnom stranci) i time još jednom pokazali da za prave ljubitelje aktivnosti na otvorenom nema prepreka! – dodaju organizatorice.

U sklopu ZOF-a bile su organizirane i zanimljive besplatne radionica, predavanje te program za djecu.

Edukativno predavanje na temu disbalansa u prehrani održala je Katarina Skroza, certificirana trenerica i savjetnica za prehranu te višestruka svjetska i europska prvakinja u natjecateljskom bikini fitnessu. Održano je i košarkaško natjecanje u šutiranju trica i slobodnih bacanja koje je organiziro Ženski međunarodni košarkaški kamp Belece te utrka za djecu, u organizaciji Triatlon kluba Zadar.

Za veselu i rasplesanu atmosferu u večernjim satima prvog dana festivala, pobrinuli su se lokalni bend HighSeas te poznati šoltanski sastav Mjesni Odbor, a žeđ je utažila Brlog zadružna pivovara, partner festivala, koja je ovom prigodom predstavila posebnu Festivalsku Plavušu.

Suorganizatori Festivala su Turistička zajednica Preko i Općina Preko, koji su svojim angažmanom i profesionalnošću još jednom opravdali epitet idealnog domaćina za ovakvu sportsku maniftestaciju!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...