Osnovne škole u Privlaci, Pakoštanima i Biogradu traže pomoćnike u nastavi, evo uvjeta…

U ponedjeljak 5. rujna, učenici se vraćaju u školske klupe. I ove školske godine Zadarska županija osigurala je zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za djecu s teškoćama. 

Početkom kolovoza je raspisan natječaj za zapošljavanje te su popunjena gotovo sva mjesta, a zainteresirani za rad se mogu još prijaviti za pružanje pomoći učenicima u osnovnim školama u Privlaci, Pakoštanima i Biogradu na Moru. 

Sredstva za zapošljavanje pomoćnika osigurana su kroz projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III.“. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć Zadarskoj županiji u pripremi i provedbi projekata. 

Kroz projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III“ u školskoj godini 2022/2023 bit će osigurana stručna podrška za 117 učenika s teškoćama u razvoju putem angažiranja 113 pomoćnika u nastavi. 

Nositelj projekta je Zadarska županija, dok su partneri na projektu 20 osnovnih i 6 srednjih škola osnivača Zadarske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 4.394.274,60 kn, od čega bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 3.954.847,14 kn, a ostatak u iznosu od 10% sufinancirat će Zadarska županija. 

Prema javnom pozivu kandidati za pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika moraju zadovoljiti sljedeće uvjete: 

  • najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
  • protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela,
  • ne smije biti roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika.

Svi detalji poziva kao i popis dokumentacije koji je potreban priložiti prijavi dostupni su na mrežnim stranicama Agencije ZADRA NOVA i Zadarske županije. 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...