Ovu subotu u 8 sati, Antena Zadar prestaje s emitiranjem radijskog programa…

Da, dobro ste pročitali naslov. No, samo na par sati.

Naime, ovu subotu naš studio dobiva novu tehničku opremu, uvodimo nove standarde u radijsku produkciju te prelazimo na potpunu digitaliju.

Napuštamo analognu obradu i prijenos zvuka i prelazimo na AoIP standard produkcije, proizvodnje i emitiranja programa.

Zahvaljujući našem partneru i dugogodišnjem dobavljaču opreme, firmi RADIOCOMM EMQ iz Buzeta, Antena Zadar odlučila se u potpunosti implementirati Livewire AoIP protokol, koji nam omogućuje istovremenu proizvodnju, prijenos i obradu više od 32 digitalna kanala, te proizvodnju i emitiranje/stream paralelno četiri programa uživo.

Oprema koja će se instalirati te na kojoj će se od subote proizvoditi program renomiranog je američkog proizvođača Tellos Aliance grupacije – tvrtke Axia, dok će se zvučna obrada i procesuiranje za FM i internetsko emitiranje procesuirati vrhunskim Omnia 9 procesorom iste Tellos grupacije.

Ovime se kvaliteta zvuka ali i same produkcije podiže na još viši nivo, što će nam omogućiti znatno kompleksnije mogućnosti realizacije i produkcije programa, a vama slušateljima omogućiti slušanje u maksimalnoj kvaliteti zvuka.

Dodajmo ovome kako je cijela audio arhiva našeg radija u potpunosti u Lossless FLAC formatu, što nam dodatno omogućava spomenutu razinu kvalitete zvuka.

Također, dosadašnji playout sustav za emitiranje programa u svim se segmentima zamjenjuje s vrhunskim rješenjem iz Njemačke, koje u našoj zemlji koriste na Otvorenom i Katoličkom radiju, a diljem Europe na postajama poput SWR, WDR, BR, NRJ, RFI i mnogih drugih.

Radovi bi trebali potrajati nekoliko sati, a na našoj Facebook stranici obavještavat ćemo vas o njihovim tijeku i završetku.

Za vrijeme radova na 97,2 MHz emitirat će se tišina.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...