Policija ovog vikenda uhvatila 447 pijanih vozača, rekorder napuhao 3,63 promila

Policijski službenici i ovog su vikenda imali pune ruke posla tijekom pojačanih aktivnosti sprječavanja i sankcioniranja najtežih prometnih prekršaja. Kako poručuju, službenici svih policijskih uprava su tijekom vikenda utvrdili 4.049 prekršaja.

Policija je tako zabilježila 447 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola od 3,63 promila izmjerena je na području PU virovitičko – podravske,

Uočeno je i 1.295 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU vukovarsko – srijemske – 194 km/h. Uhvatili su i 526 vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas i 219 vozača koji su nepropisno koristili mobitel tijekom vožnje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, čak 66 prekršaja. Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU splitsko – dalmatinska s 196 prekršaja. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU zagrebačke – 74 prekršaja. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke – 44 prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, a zabilježeno je 117 takvih prekršaja, kojima je najčešće izmjerena koncentracija od 0,50 promila, što je ujedno i najčešća izmjerena koncentracija kod svih dobnih skupina.

Zatečeno je i 20 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“, a koje su počinile 22 teška prekršaja, od čega je najčešća bila nedopuštena koncentracija alkohola – 16 prekršaja, te upravljanje bez položenog vozačkog ispita – 3 prekršaja.

Jedan vozač upravljao je vozilom dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja, a odbio je i testiranje na drogu.

Iz tog razloga devet vozača je zadržano u posebnim prostorijama do 12 sati, a protiv 11 vozača proveden je žurni prekršajni postupak uslijed kojeg je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, prenosi N1.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...