Poskupit će krumpir iz Like, Dalmatinci ga zbog suše na vlastitom području kupuju upravo ovdje

Prije dvadesetak dana započelo je vađenje krumpira na području Like. Sušno razdoblje koja je mjesecima trajalo ostavilo je traga pa je urod ove godine znatno smanjen, javlja Agroklub.

“Tamo gdje se zalijevalo imate prinos od nekih tridesetak tona po hektaru, a gdje se to nije radilo, tu je za trećinu manje. Od kiše se malo tko okoristio”, kaže Nikola Vidaković, suvlasnik i direktor tvrtke Agrovelebit iz Lovinca navodeći da su oni navodnjavanjem postigli približan prinos od nekih tisuću tona konzumnog i oko 250 tona sjemenskog krumpira.

Međutim, još je u tijeku vađenje pa ne žele precizirati točnu brojku.

Zbog problema s nedostatkom krumpira, posebno u Dalmaciji, gdje ga je višemjesečni sušni period doslovno uništio, brojni su Dalmatinci svoju jednu od glavnih prehrambenih namirnica pohitali potražiti upravo u Lici.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...