Povodom stotog rođendana slavni natpis Hollywood ide na “pomlađivanje”

Poput filmskih zvijezda koje se povremeno podvrgavaju estetskim operacijama tako i slavni natpis “Hollywood” u ponedjeljak odlazi na pomlađivanje.

Podignut 1923. godine slavni natpis postavljen na brdima Hollywood Hills iznad Los Angelesa, prijestolnice filmskih studija, bit će uljepšan kako bi se pripremio za proslavu svog 100. rođendana.

Radovi će početi u ponedjeljak i potrajati osam tjedana, objavio je Hollywood Sign Trust, zaklada zadužena za zaštitu tog mjesta.

Nakon temeljitog čišćenja pod tlakom, slova visine 14 metara bit će ponovno obojana za što se predviđa oko 1500 litara zaštitnog premaza i bijele boje.

– Ovaj pano je ponos Los Angelesa i nestrpljivo čekamo da bude obnovljen kako bi opet zasjao u punom sjaju na radost obožavatelja iz cijelog svijeta za proslavu stogodišnjice, rekao je Jeff Zarrinnam, predsjednik Hollywood Sign Trusta, prenosi N1.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...