Povratnik u Master Chef, Zadranin Mario Tomas i ove godine došao po svoju priliku, za gledatelje je pripremio i iznenađenje

U drugoj emisiji MasterChefa očekuje nas jedan zanimljivi povratnik koji za žiri ima iznenađenje. Chefovi Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović probat će neka nova jela, neka će ih se dojmiti, dok druga neće biti dovoljna za prolaz.

Mladi Zadranin Mario Tomas povratnik je iz prošle sezone. Naime, tada je imao poteškoća sa svojom sporosti u kuhinji. ”Obećao sam sebi da ću ove godine biti jako brz. Skroz sam drugačiji od prošle sezone”, kaže Mario koji je odlučan doći u top 10. ”Sad nemam uopće tremu”, kazao je prije pojavljivanja pred žirijem, no ruke su mu se unatoč tome tresle. Odlučio se raditi jelo za koje mu treba zapravo sat i pol vremena, a hoće li ga uspjeti pripremiti i to još k tome na zadovoljstvo žirija, tek ćemo vidjeti.

Iznenađenje koje je Mario Tomas imao za žiri je to da se ove godine u MasterChef prijavila i njegova sestra Irena Kopsa. Irena ima šestero djece te se u show prijavila na nagovor brata. Koliko su slični ona i Tomas i ima li ova primalja koja se bavi i pjevanjem, dovoljno vještina u kuhinji da zadivi žiri, doznat ćemo u novoj epizodi.

Osvojiti žiri svojim jelom došla je i Lora Cepetić iz Zagreba. Po struci je prehrambeni tehnolog te je studirala u Nizozemskoj. Za žiri je pripremila gnude. Iako priprema gnudi traje mnogo sati, Lora je iskoristila svoje znanje s fakulteta kako bi ih pripremila uspješno u mnogo manje vremena. No, je li to plus ili minus da se zadovolje strogi kriteriji chefova koji odlučuju kome dodijeliti pregaču, saznat ćemo uskoro.

Ekonomistica koja se želi baviti kuhanjem Maja Šabić, MasterChef pregaču pokušat će osvojiti svojim rižotom. Budući da je rižoto čest odabir kandidata na audiciji, Maja će morati dati ekstra od sebe, kako bi osvojila zahtjevna nepca. Na audiciju dolazi s bratom, a kod kuće ima tinejdžere za koje kaže da nisu gurmani nego radije jedu bazična jela. No, Maja je sigurna u to da može spremiti i top gurmansko jelo. ”Nisam došla kao oni koji dođu samo malo vidjeti. Došla sam pobijediti”, odlučna je Maja koja će u rižoto staviti jedan poseban sastojak.

Za pripremu rižota odlučio se i Domagoj Eraković koji kaže kako rado kuha za svoju obitelj. Život ga još od djetinjstva nije mazio. Kada je dobio kćer, otišao je raditi u Njemačku kao konobar kako bi zaradio novac za svoju mladu obitelj. ”Volim kuhinju, volim kuhati”, ističe Domagoj. U kuhinju ga je dovela ljubav prema supruzi koja mu je ujedno i najveći kritičar.

Pred žiri će stati i Mevlija Delić koja je kuhati uz majku počela još u osnovnoj školi. ”Prvo jelo koje sam naučila raditi je pita”, istaknula je. Najdraži član žirija joj je Melkior za kojeg kaže: ”Mislim da bi super kliknuli kao radni kolege i prijatelji”. Za jelo od janjetine i kroketa kojim će se predstaviti žiriju, pronašla je inspiraciju u jednom od jela koje je vidjela u prošlom MasterChefu.

U sljedećoj emisiji imat ćemo priliku vidjeti i Marka Trivića koji će nepca žirija pokušati osvojiti pačjim prsima. Živio je kao jedino dijete u malom selu kraj Knina, a na MasterChef se prijavio, jer je želio probati nešto novo. Hoće li njegovo jelo biti dovoljno da očara žiri doznat ćemo uskoro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...