Prijeti li nam umjetno kreirana nestašica ulja, brašna, mlijeka, svinjskog i pilećeg mesa?

Posljedice vladine odluke o ograničavanju cijena dijela namirnica već se osjete u nekim trgovinama, a sve bi moglo rezultirati kako ste to fino kaže poremećajima u opskrbi ili kolokvijalno – nestašicama.

Na te pojave su upozorili i politički predstavnici umirovljenika.

Stranke umirovljenika okupljene kao “Umirovljenici zajedno” u ponedjeljak su upozorile na moguće umjetno kreiranu nestašicu proizvoda te zatvaranje ‘malih’ dućana, referirajući se na najave malih trgovaca da će iz ponude povući proizvode kojima je limitirana maloprodajna cijena.

“Je li moguće da će nakon paketa mjera neki trgovci iz ponude povući artikle kojima je Vlada limitirala maloprodajnu cijenu? Ako se to dogodi moglo bi doći do puno većih problema od samih cijena. Prijeti li nam možda umjetno kreirana nestašica ulja, brašna, mlijeka, svinjskog i pilećeg mesa?”, pitaju Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika.

Uz napomenu da je najugroženiji dio stanovništva, među kojima prednjače umirovljenička domaćinstva, s velikim odobravanjem dočekao ograničenje cijena za devet prehrambenih artikala koje je Vlada donijela prošli tjedan, stranke umirovljenika u priopćenju upozoravaju da su već samom primjenom stigli i prvi ozbiljniji problemi.

Naglašavaju da bi zbog toga ubrzo moglo biti velikih problema ako država pomogne malim trgovcima s nekom subvencijom u nabavnim cijenama, jer će to “dovesti u nepovoljan položaj ‘velike’ trgovce”.

S druge strane, ističu “Umirovljenici zajedno”, ako država ne pomogne malim trgovcima mnogi će, da bi izbjegli gubitke u trgovini, te artikle jednostavno izbaciti iz ponude čime će svjesno umanjiti prihode, a time naravno i potencijalnu zaradu.

“Gledajući malo unaprijed jasno je da svaki mali trgovac mješovitom robom bez osnovnih artikala u ponudi poput ulja, šećera ili brašna može slobodne odmah zatvoriti svoj dućan”, zaključuju.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...