Pučko otvoreno učilište Zadar u ponudi ima nove programe za poslove vizašita, kozmetičke njege lica te poslove manikure

Pučko otvoreno učilište Zadar u svojoj ponudi nudi nove programe za poslove vizažista, kozmetičke njega lica, poslove manikure koji se po završetku osposobljavanja unose u e-radnu knjižicu te je uvjet za upis završena srednja škola. Tečajevi se sastoje od teorijske nastave, vježbi i praktične nastave.

Kozmetička njega lica je program osposobljavanja za poslove pružanja usluga klasičnog tretmana čišćenja i kozmetičke njege lica Polaznici će po završetku školovanja prepoznati i razlikovati osnovnu građu i funkciju kože i prepoznati stanja i promjene na koži, naučit će primijeniti pravila osobne higijene i higijene radnog prostora i pribora, koristiti opremu, pribor i preparate za čišćenje i njegu kože lica, steći se vještine komunikacije s klijentima na primjeren način i primijeniti pravila poslovnog bontona, naučit će izvesti jednostavne postupke klasičnog tretmana čišćenja i kozmetičke njege lica.

Tijekom programa osposobljavanja za poslove manikure polaznici usvajaju osnove dermatologije, građe i funkcije kože, šake i noktiju te osnove njege kože šake kako bi mogli procijeniti stanje klijenta i primijeniti odgovarajući tretman. Također se upoznaju s priborom i materijalom koji se koriste u manikuri te pravilima zaštite na radu, prve pomoći i postupcima održavanja osobne higijene i higijene prostora za manikuru.

Kroz program osposobljavanja vizažist polaznici usvajaju vještine pravilne primjene dekorativne kozmetike i korištenja pripadajućeg pribora te znanja vezana uz tipove kozmetičkih preparata i make up-a. Upoznaju se s proporcijama lica te transformiraju lice primjenom dnevnog, večernjeg, poslovnog, korektivnog, svečanog i modnog make up.

U tijeku su upisi i za ostale tečajeve osposobljavanja od kojih su najtraženija osposobljavanja za masere, njegovatelje, dadilje, barmene, pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama, kuhare za jednostavna jela, slastičare za jednostavne slastice, program usavršavanja voditelj pripreme i provedbe EU projekta.

Prijave se zaprimaju putem web stranice učilišta www.pouzd.hr te preko Instagram i Facebook stranice učilišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...