Putin proglasio djelomičnu vojnu mobilizaciju, reagirao i hrvatski predsjednik: “Ovo je užasno opasna situacija”

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se jutros naciji i rekao na početku govora da Zapad “želi uništiti Rusiju” i da je “riječ o obrani Rusije i teritorija Donbasa”. Poručio je da od danas počinje djelomična mobilizacija. Ubrzo su na njegov govor slijedile brojne reakcije.

Predsjednik Zoran Milanović, koji je sudjelovao na konferenciji Dan velikih planova komentirao je situaciju s Ukrajinom i poruku Vladimira Putina da će Rusija koristiti “sva raspoloživa sredstva da zaštiti svoje ljude”.

– Ovo je užasno opasna situacija. Natežem se i rječkam s onima koji su do jučer Putinu virili iz džepova sakoa, rekao je Milanović. Dodao je kako ne želi klimati glavom te da mu ne preostaje ništa drugo nego da olakša svoju dušu i govori nešto s pažnjom – da pritom ne napravi štetu Hrvatskoj.

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prenosi britanska agencija Reuters, prenosi HRT.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...