Radovi na mjestu poplave ispred dječjeg vrtića; Karlović: “Krenula je sanacija, protok cijevi povećat ćemo sa 110 na 160”

Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića Radost s početkom ovog radnog tjedna započeo je s radom.

Svečani događaj otvorenja kasnio je zbog kiše koja je prouzročila bujicu vode ispred samog objekta, što je ubrzo postala tema dana medijskih stupaca.

No, na zadovoljstvo mališana, odgajateljica, uprave, ali i građanstva nenaviknutog da se komunalni problemi rješavaju žurno, na otklanjanju nedostataka ispred Višnjika već se pristupilo.

Potvrđuje nam to direktor Višnjika Denis Karlović.

Pristupili smo sanaciji tog dijela, povećat ćemo protok cijevi sa 110 na 160 kako bi što prije upile velike količine kiše. Na taj način ćemo izbjeći situaciju od neki dan, barem djelomično, jer teško je izboriti se s onolikom količinom kiše koja padne u kratko vrijeme, ali nove će je cijevi svakako upiti duplo brže, kaže nam Karlović i potvrđuje kako će prije iduće velike kiše odraditi test koji će pokazali je li posao dobro odrađen.

Kako smo obećali, pristupili smo sanaciji zamjenom za deblje cijevi, po preporuci Odvodnje. Testirat ćemo ih kroz dva do tri dana. Doći će vatrogasci koji će pustiti vodu i provjeriti stanje. Riješili smo problem koji je, nažalost, zasjenio sam događaj otvaranja vrtića na Višnjiku, zaključuje direktor.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...