SEHA LIGA Na Višnjiku hrvatski okršaj u polufinalu, Tamše: “Velika je čast igrati završnicu u ovoj lijepoj dvorani!”

U prvoj polufinalnoj utakmici 11. izdanja Final 4 rukometne SEHA Gazrpom lige, najboljega europskoga regionalnoga klupskoga natjecanja, u petak, 2. rujna 2022. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku igrat će dvije najbolje hrvatske momčadi – Nexe i PPD Zagreb.

Na konferenciji za novinare održanoj dan prije utakmice o tom su događaju govorili kapetani i treneri dviju momčadi.

– Velika je čast igrati na završnom turniru ovoga natjecanja u ovoj lijepoj dvorani. Iskreno se nadam da ćemo odigrati što je najbolje u ovom trenutku protiv suparnika koji je, inače, vječni hrvatski prvak. PPD Zagreb je i favorit, a naša je obveza biti na određenoj visini angažmana i postići što bolji rezultat, rekao je Branko Tamše, trener našičkoga Nexea.

I kapetan Nexea Janko Kević smatra da je čast igrati na zadarskom turniru, te dodaje:

– Također smatram da je PPD Zagreb favorit, ali to ne znači da ćemo se mi unaprijed predati. Očekujem kvalitetnu rukometnu predstavu.

Ivica Obrvan, trener PPD-a Zagreb, poželio je da njegova momčad odigra slično kao na prošlom Final 4 kad je ušla u finale i imala lijepo priliku osvojiti pobjednički naslov.

– Nakon sedmeraca Veszprem je pobijedio, a mi smo tad nekako iz drugoga plana došli u finale. Nekako se uobičajilo da s Nexeom igramo na kraju sezone za neki naslov, a sad nas evo na početku sezone, u hrvatskom dvoboju za plasman u finale SEHA Gazprom lige. Želimo u polufinalu biti najbolji što je moguće u ovom trenutku, kazao je Ivica Obrvan.

Jakov Gojun, kapetan zagrebačke momčadi, istaknuo je, uz ostalo, da ne voli bilo koga stavljati u ulogu favorita:

– Tu sam oprezan jer se puno puta pokazalo da momčad koja je na papiru slabija, pobijedi. Spremni smo u ovom trenutku koliko je to bilo moguće, prije četvrtfinala s Vojvodinom cilj je bio doći u polufinale, a sad je naša želja plasman u finale pa dalje kako bude. Nadam se dobrom rukometu.

Neposredno prije predstavnika klubova kratku je uvodnu riječ dao Siniša Ostojić, direktor SEHA Gazprom lige. On je svima poželio dobrodošlicu u Zadar i puno sreće u predstojećim utakmicama, te kazao kako je organizacija turnira u danim okolnostima veoma zahtjevna, ali da se nada da će gledateljstvo uživati u rukometnoj igri. Zaključio je da će SEHA Gazprom liga i dalje djelovati, uz ostalo, na promicanju i poticanju širenja rukometne igre.

U petak, 2. rujna 2022. poslije utakmice Nexe – PPD Zagreb (18 sati) u drugom polufinalu igrat će Pelister – Veszprem (20, 30 sati), dok će u nedjelju, 4. rujna 2022. utakmica za treće mjesto biti u 16, 30 sati, a finale će biti u 19 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...