U nedjelju u Kino Zoni ne propustite u kinoteci pogledati hit ”Ljeto kada sam naučila letjeti”!

Stigao nam je polako i mjesec rujan, za mnoge gledatelje mjesec povratka na poslove, škole i fakultete, no ritam ljetne Kino Zone ne popušta. U novom terminu od 20h imat ćemo priliku pogledati još osam vrhunskih, žanrovski različitih filmskih naslova , a čast otvaranja dopala je ove nedjelje hit priču o odrastanju, ”Ljeto kada sam naučila letjeti”!

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom je naizgled najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dvije starice, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

Premijerno prikazan na nedavno održanom Pula Film Festivalu, kino senzacija ”Ljeto kada sam naučila letjeti” Radivoja Andrića, čovjeka zaslužnog za neke od najgledanijih regionalnih kino hitova poput ”Munje”, ”Kad porastem biću kengur” ili ”Tri palme za dve bitange i ribicu”, vjerna je adaptacija istoimenog romana Jasminke Petrović i sigurni smo kako će i kod vas probuditi snažne osjećaje nostalgije i dječje nevinosti.

U glavnim ulogama nastupaju  Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić i Žarko Laušević, a jednu od značajnijih epizoda tumači mlada zadarska glumica Ema Kereta Rogić koja će nam uoči same projekcije u kratkim crticama opisati rad na projektu.

”Ljeto kada sam naučila letjeti” je na rasporedu u nedjelju 04. rujna s početkom od 20h, a do kraja rujna na ljetnoj pozornici moći ćete još pogledati i njemačku romantičnu komičnu dramu s elementima znanstvene fantastike ”Muškarac iz snova” Marie Schrader (srijeda 07. rujna), klasičnu krimi dramu ‘’12 gnjevnih ljudi” Sidneya Lumeta koji obilježava 65 godina od premijernog prikazivanja (nedjelja 11. rujna), komičnu dramu ”Deset u pola” Danisa Tanovića” (srijeda 14. rujna), južnokorejskog pobjednika festivala u Cannesu, krimi misteriju ”Dvostruka prijevara” Chan-wook Parka (nedjelja 18. rujna), akcijsku komediju ”Nepodnošljiva težina golemog talenta” (srijeda 21. rujna), francusku krimi dramu ”Kao zvijeri” (nedjelja 25. rujna) i za sam kraj, noir triler krimić ”Ulica noćnih mora” Guillerma Del Toroa koja je na rasporedu u srijedu 28. rujna.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 19:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/720-8342.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...